Unkarin jahdit

Ajojahtialueemme sijaitsevat Matrai- ja Bükk vuoristossa maan koillisosissa parin tunnin ajomatkan päässä Budapestistä. Alueen maasto vaihtelee ylempänä avoimesta pyökki- ja tammimetsästä alankojen pähkinäpensaikkoihin. Korkeuserot ovat suuria ja ajettavat alueet laajoja. Jahtipäivän aikana metsästämme 3-4 aluetta. Metsästyksen aikana liikumme mukavasti nelivetomaastureilla ja helpoimmissa maastoissa pikkubusseilla.

Erä's Pete
Erä's Pete unkarin jahdit

Jahtiaamuna arvomme passipaikkamme, sekä teistä huolehtivan oppaan ja kuljetuksen. Yleisesti passit sijaitsevat teiden varsilla, mutta muutamilla paikoin joutuu jalkautumaan muutaman sadan metrin verran. Ajoon osallistuu kymmeniä ajomiehiä sekä useita koiria, joten tilanteita aukenee monipuolisesti kaikille passimiehille arpaonnesta riippumatta. Päivä päättyy Keski-Eurooppalaisen tyylin mukaan saalisparaatiin, jonka jälkeen onkin aika siirtyä notkuvien ruokapöytien ääreen.

Ajojahtipakettiin sisältyvät kaikki kuljetukset kentältä kentälle, tarvittavat luvat, ruokailut sekä majoitukset. Kaatokiintiö sovitaan jahtialueen ja ryhmäkoon mukaisesti varaustilanteessa. Esimerkiksi Bukkzsercin alueelle otamme 20 metsästäjää ja hintaan sisältyvät 40 villisian, saksanhirvinaaraan tai vasan kaatomaksut.  Trofeehirvieläinten kaato on Unkarissa sallittu vain hiivintä- ja kyttäysjahdeissa, mutta tämänkin voimme halutessa sovittaa jahtipakettiin. Sovitun kiintiön ylittyessä jahti tietenkin jatkuu, mutta lisäeläimistä peritään ennalta sovitun mukainen kaatomaksu. Toimimme yhteistyössä laadukkaan taxidermy-yrityksen kanssa, joten ennätyssaaliisi päätyy ammattitaitoisten käsien kautta kotiseinällesi.

Erä's Pete unkarin jahdit